13147352_10205985729314506_6594942633124278412_oNimi, vanus, asukoht…
Olen Taavi, pere nimega Ilves. Sündinud 1989 (hetkel 27.a), Kuressaares. Elan Tallinnas.

Haridustee ja töökoht
Olen lõpetanud Eesti Infotehnoloogia Kolledži ning Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli ühise tarkvaraarhitektuuri magistri õppekava. Hetkel töötan tarkvaraarendajana/tarkavaraarhitektina.

Ettevõtlus?
Alustasin programmeerimisega iseseisvalt juba põhikoolilõpus. Keskooli ajal tegin toonase populaarse rate.ee “klooni”, mis kandis nime Dates-web.net (hiljem golive.ee). Portaalil oli üle 30 000 registreerunud kasutaja ja ligi 1000 aktiivset kasutajat. Sellega teenisin oma esimesed rahad, õppisin programmeerimist ning oli võtmeks edasises karjääris.

IT Kolledži ajal tegime 4 koolikaaslasega ettevõtte nimega 7 Blaze OÜ, mis pakub sotsiaalmeedia teenuseid. Tänaseks seal enam ise ei toimeta, aga firma on alles ja üks osanikest toimetab aktiivselt edasi.

Lisaks olen töötanud aastaid freelancerina oma ettevõtte Golive OÜ alt ja teen seda tänaseni põhitöö kõrvalt.

Millal alustasid investeerimisega?
Esimese suurema (enda jaoks) investeeringu tegin aastal 2008 või 2009, kui läksin aega teenima kaitseväkke. Otsustasin oma varanatukese selleks ajaks kuhugi hoiule panna, panin kõik munad ühte korvi ja ostsin Tallinna Vee aktsiaid. Teenistuses olles suutsin nad enne mingit langust väikse kasumiga ka maha müüa. Pärast seda, aastal 2010, katsetasin esimeste summadega Bondoras (toona Isepankuris) kätt ning ostsin ka mõned Balti aktsiad. Süstemaatiliselt hakkasin siiski investeerimisega tegelema 2013 lõpp.

Huvid ja hobid
Lisaks programmeerimisele on kõige suuremaks hobiks on lohesurf. Üritan seda teha igal võimalusel, kui tuult on. Samuti meeldib teha trenni (jooksmine, jalutamine, jõusaal, jalgratas). Lisaks veel kalapüük ja matkamine.

Miks kirjutad blogi?
Põhiliselt selle pärast, et pidada logiraamatut oma tegemiste kohta. Hiljem on kindlasti tagant järgi põnev lugeda ja seda teekonda vaadata. Kindlasti tahaksin motiveerida teisi püüdlemaks finantsvabaduse poole ning leida mõttekaaslasi. Ise pean kõige suuremaks saavutuseks Facebooki finantsvabaduse gruppi. Tegin selle kunagi peale seda, kui käisin Jaak Roosaare üritusel, et inimesed ka mujal saaks suhelda. Tänaseks on grupis juba üle 5000 liikme. Varem ühtegi selle teemalist aktiivset gruppi minu teada Facebookis ei eksisteerinud.

Kuidas saan ühendust ja lisainfot?
Facebook – https://www.facebook.com/taavi.ilves
Instagram – https://www.instagram.com/metsakutsu/
Twitter – https://twitter.com/IlvesTaavi
LinkedIn – https://ee.linkedin.com/in/ilvestaavi

Kokkuvõtteks

Kui sul on veel küsimusi, anna julgelt teada!

Kommenteeri

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.