lhvMai kuu kõige suurem sündumus kodumaiste investorite seas tundub olevat LHV IPO. Ka mina jälgin seda suure põnevusega. Panen kirja ka mõned oma mõtted ja plaanid antud teemal, aga mingit põhjalikku analüüsi siit oodata ei maksa. Kes soovib head analüüsi, siis Kristjan Liivamägi koostatud analüüs on täitsa saadaval.

Ma ise ei ole veel aktsiaid märkinud, kui olen üsna kindel, et teen seda varsti. Paljud on arvanud, et IPO hind on liiga kõrge. Ma ei ole küll spetsialist, aga teiste analüüse lugedes, olen selle väitega põhimõtteliselt ka nõus. Hinna sisse on sisuliselt kirjutatud mitme aasta kasvamise tempo. Samas usun, et see on jätkusuutlik. Isegi vaadates ringi oma tutvusringkonnas, on päris mitu inimest, kes on hiljuti LHV’s konto avanud ja toimetavad nüüd oma rahaasjadega seal. Olen ka ise plaaninud viia enda ja ettevõtte igapäevased arveldused sinna üle. Kontod ja kaardid on juba olemas ja tehtud.

Hetkel plaanin investeerida maksimaalselt 2-3% oma portfelli mahust. Juhul kui hind peaks oluliselt peale IPO’t tõusma, olen isegi valmis kohe kasumi välja võtma ning hiljem uuesti sisenema. Samas ei ole ma väga kurb, kui seda ei peaks juhtuma, kuna usun LHV jätkusuutlikusse arengusse ja kasvu.

On ka mõned negatiivsed mõtted, peale kõrge hinna. Esiteks, tundub, et paljud investorid osalevad IPO’l samasuguse spekulatiivse strateegijaga nagu minagi, kui hind tõuseb peale IPO’t, siis müüakse. See tähendada, et hind võib hoopis langeda. Teiseks on LHV’l laenuportfellis keskmiselt kõrgema riskiga laenud. Ma ei ole küll jällegi spetsialist, kuid majanduslanguse korral võib olla raske tagatisi realiseerida.

Kellel veel on plaan IPO’s osaleda ja miks või miks mitte?

NB! Antud postitus on autori hinnang ning ei ole käsitletav aktsia ostu- või müügisoovitusena.

5 thoughts on “LHV IPO mõtted

  1. Joonatan ütleb:

    Mul on täpselt samad mõtted ja plaanid, mis sul. 😛

    1. Taavi ütleb:

      Mõnes mõttes on see hea, mõnes mõttes halb. Eks saab olema lõbus eksperiment 🙂

  2. jooksustMees ütleb:

    Just eile sai korterilaen võetud sealt ja mina olen pigem väga väikse riskiga laenaja, lihtsalt teised pangad ei tahtnud anda. ilmselgelt on teisigi selliseid!
    st alati ei loe kui kindel on laenaja vaid ka see, et suurpankade kõik tingimused oleks täidetud. LHV tuli lihtsalt vastu, selle eest olin ka nõus 2x kõrgema intressiga

    1. Taavi ütleb:

      Kui suur intress oli, kui see saladus pole?

      1. jooksust ütleb:

        nagu ikka LHV-s 4,00+euribor. vähem ei tahetud kuidagi anda 🙂

Kommenteeri

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.