Sissejuhatus

Nagu ka mitmel teisel blogijal, valmib ka minu jaanuari ülevaade üsna suure viivitusega. Kuu algus on olnud kiire ja seetõttu pole vaba aega leidnud, et seda postitust ära lõpetada. Samuti kogub tolmu minu 2016 aasta kokkuvõtte postituse mustand, mille loodan ka ikka pigem varem, kui hilja ära lõpetada (vast esimese kvartali jooksul saab tehtud).

Vabandused ja hädaldused ära kirjutatud, siis tähtsamate teemade juurde. Jaanuar oli jällegi üsna hea kuu, lausa rekord, kuna laekus Crowdestate Kopli tee 44 projekti intressid, mis viisid passiivse sissetuleku lakke, kahjuks küll ajutiselt. Lisaks tavapärasele, tegin ka ühe tehingu balti turul, aga sellest juttu veidi all pool, investeerimise peatükis.

Lisaks plaanin lähiajal kirjutada ühe postituse ka Bondorast – mõtted ja arvamused, mis mul nende kohta on ja mõned strateegiad, mida minu hinnangul seal veel annab kasutada. Olen palju näinud postitusi Facebookis, kus Bondorat lihtsalt maha tehakse, teadmata täpselt tausta, võib-olla suudan anda natuke konstruktiivsema vaate.

Passiivne sissetulek

Kuu passiivne sissetulek suurenes detsembriga võrreldes 520.77€ võrra ja oli kokku 1432.61€. Intressid ühisrahastuses antud laenudest olid 930.46€ (+160.26€) , sissetulek reklaamide näitamisest 41.26€ (-26.51€), intressid kinnisvara ühisrahastusest 460.89€ (+452.74€). Dividende ja võlakirjade intresse laekus 0€ (-65.72€). Kuu keskmine kulude ja passiivse sissetuleku suhe (aasta baasil) oli 73.69% (+5.73%).

Investeeringud

Aktsiapositsioonidest realiseerisin (kasumiga) peale teise astme kohtuotsust Tallinna Vee aktsiad, kuna minu hinnangul muutus kohtusaaga võidu tõenäosus väiksemaks. Peale kohtusaaga lõppu olen valmis uuesti otsustama, kas dividendi tootlus ja selle väljavaated on piisavalt atraktiivsed, sest ettevõtte iseenesest mulle meeldib. Ma ei taha võtta hetkel riski, mida ma täpselt ei oska hinnata. Peale seda müüki on mul alles ainult üks balti aktsia ja välisturgudel Euroopa ettevõtete indeks ja maailma indeks.

Omarahasse kandsin raha juurde veidi, seal on kõik ootuspärane. Mintoses uusi laene ei ole välja andnud, laekuvad summad kannan ~kord kuus pangakontole. Twinos raha keerleb. Jaanuaris probleeme ei ole olnud, aga veebruari alguses on nõudlus nii suur, et laenudesse raske sisse saada ja Twino tõi 1 kuuliste intressi 12% pealt 11.5% peale, mis on negatiivne. Moneyzenis vaikselt raha tiksub tagasi, loodetavasti saab sealt minimaalse kahjumiga välja ajapikku. Estategurus samuti raha tiksub tagasi, uusi laene ei väljasta. Crowdestate portaalis lõppes Kopli tee 44 projekt, uutesse projektidesse hetkel investeerinud ei ole. Bondoras investeerin ainult järelturule API kaudu ja uut raha lisanud ei ole.

Ilusat veebruari kõigile lugejatele!

2 thoughts on “Jaanuar 2017 ülevaade

  1. toomas ütleb:

    Tundub et viimasel ajal on kõik hakanud Mintosest taanduma. Kas sinu puhul on põhjus intresside kukkumine või midagi muud?
    Mõtlen just ise ka, et kas peaks ka lõpuks omarahasse hakkama investeerima…seal vist tundub elu hetkel kõige ilusam kohalikest (ja lähikohalikest) ühisrahastustest?

    1. Taavi ütleb:

      Tänud küsimuse eest. Mintoses tõmbasin koomale, kuna tol hetkel Mogo Eesti (kellel laenudesse ma investeerisin), langetas intressi. Twino 1 kuulised olid parem alternatiiv. Samas täna Twinos intressid langenud ja 1 kuulised laenud on ka sisuliselt kadunud (eilne uudis). On mõtlemiskoht, kus edaspidi likviidset osa portfellist hoida.

Kommenteeri

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.