Tegin lühikokkuvõtte lähiaja uudistest, mis võiks finantsvabaduse huvilistele ja väikeinvestoritele huvi pakkuda, koos omapoolse kommentaariga. Plaanis on ka edaspidi huvitavamad uudised välja tuua, sest tihti ei ole inimestel aega kõigega kursis olla ja investeerimise puhul on uudistega kursis olemine väga tähtis.

Anna kommentaarides või like nuppuga teada, kas sul on nendest uudistest kasu või ei peaks sellise formaadiga üldse jätkama!

Omaraha lõpetas laenude väljastamise Soomes

Uudis tuli küll avalikuks juba eelmine nädal, aga Omaraha juhtkond oli selle kavalalt oma foorumis ära peitnud, nii et mitte kõik ei märganud või ei ole tänaseni märganud.

Ettevõtte omaniku sõnad olid lakoonilised ja ei sisaldanud täpsemat infot:

Tere.
Anname teada, et oleme lõpetanud laenude väljastamise Soomes.
Omaraha.ee

Avaliku statistika kohaselt on hetkel Soome kogu portfell isegi pluss poole peal (negatiivne kui arvestada ka inflatsiooni), kuid ilmselt ei ole suudetud saada Soomest piisavalt suurt mahtu ning ka krediidimudelit korralikult tööle, et õigustada turul olemise kulusid ning investorite tootluse ootusi.

Samuti ei too Omaraha oma kodulehel välja tagatisfondi suurusi turgude kaupa ja seega ei tea, kas Soome tagatisfond on üldse negatiivne ja tagasiostude rahastamine toimus teiste riikide arvelt või ettevõtte kasumi arvelt.

*Olen oma portfellist Omarahasse investeerinud olulise osa.

Täna kell 15:00 avaneb uus Crowdesate projekt

Täna alates kella 15:00 on võimalik märkida Crowdestate uut, Vesiroosi 1 Pärnu, projekti. Projekti mahuks on 500 000€ ning seda plaanitakse kasutada 20 korteriga korterelamu ehitamiseks Pärnu jõe ääres. Projektis lubatakse investorile 15% suurust eelisintressi ning 40% ulatuses projekti kasumist edukustasu.

Crowdestate riskianalüüsi põhjal on tegu ühe riskantseima projektiga (hinnang C1), nende ajaloos.

*Minu hinnangul on risk hinnastatud adekvaatselt tänu edukustasu võimalusele. Ainult 15% intressi puhul see minu jaoks atraktiivne ei ole. Hetkel plaanin projektis osaleda, kuid maksimaaselt 1% portfelli kogumahust.

Endoder Kinnisvara Vega Residents võlakirja 30.05.2019 varajane tagasiost

See nädal teavitas Endover, et plaanib ennetähtaegselt tagasi osta väljastatud võlakirjad, mille intressi määr on 11% ja on tagatud hüpoteegiga. Võlakirjade tagasiost toimub 21 Märts, 2018. Koos põhiosaga tagastatakse ka selleks kuupäevaks kogunenud intress.

See võib tähendada, et ka Crowdestates välja antud laen võidakse ennetähtaegselt tagastada, kuna laenulepingus selline võimalus on olemas.

*Oman ise antud võlakirja, aga Crowdestate investeeringut mitte.

Inbank võib minna 2019 aastal börsile

Eile (06.03.2018) teavitas Inbank, et kavatseb teha mitteavaliku võilakirjaemissiooni. Seda sammu peetakse ettevalmistuseks avalikuks aktsiaemissiooniks, kuid kindlat kuupäeva paigas ei ole ning täpsemat infot selle kohta avalikult liigelnud ei ole. Investor Toomas väidab, et talle teada olevalt lubas juhtkond, et juba järgmine aasta saab Inbanki aktsiad märkida.

*Olen ise Inbanki võlakirjade omanik, mis on ka Balti turul avalikult kaubeldavad

 

One thought on “Uudised ja kõlakad, nädal 10, 2018

  1. Maali ütleb:

    Uudisest on ikka abi,eriti sellisel kompaktsel kujul.Mulle meeldib.
    Mulle oli uudiseks,et Omaraha on Soomes lõpetanud.Tehtud!
    Õnneks on meil Bondora kogemus all ja oskasime seda ämbrit vältida.

Kommenteeri

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.