Peaaegu on pool aastat mai kuuga juba läbi saanud. Mai tõi Eestisse üllatuslikult soojad ilmad ja tegi ka portfellis peaaegu aegade parima tulemuse (täpsemalt oli tegu siis teise koha väärilise kuuga). Mai oli mul tegus kuus, kuhu mahtus nii Barcelona külastamine, kus toimus Spring IO konverents (tegu on laias plaanis java programmeerimiskeelele mõeldud ökosüsteemiga), ning ka perepuhkuse algus Bulgaarias. Mõlemad riigid pakkusid Eestis veel soojemat ilma, nii et võib rahule jääda.

Mai kuus tegelesin ka uue elukoha otsimisega. 100% veel kindel ei ole, aga suure tõenäosusega võiks juba 10-11 kuu pärast uute kohta kolida. Seega, kui keegi tahab endale soetada 2 toalist, Tallinnas väga hea asukohaga ja hästi hoitud korterit, siis andke julgelt teada 🙂

Investeerimise osas tegid seekord põhilise kasumi üllatuslikult Bondora, kus intress ja põhiosa (sealhulgas punaste laenude taastumine) oli üsna head (kuid ei olnud just parim tulemus) ja samal ajal punaseid sisuliselt juurde ei tekkinud. Samuti aitas kaasa ka mõningane laenude ostu-müügi tulu kasumit suurendada.

Umbes sama tulemuse tegi ka Omaraha portfell. Omarahas on laenude väljastamine minul peaaegu täielikult kokku kuivanud, midagi liigub välja, aga võrreldes näiteks aasta algusega, siis pea 60-70% vähem. Sealt kannan juba 4ndat kuud raha välja.

Kolmandana oli hea tootlus Mintoses. Seal oli siis põhiline sissetulek laekunud intressidest, cashbackist ja järelturul ostetud allahindlusega laenudest.

Neljandaks Crowdestate, kus laekusid mõningased intressid ning enamus selle kuu kasumist tuli järelturu ostu-müügi kapitali kasumist.

Tavapärase tulemuse tegid Estateguru ja Moneyzen, kus viimased rahad vaikselt tagasi tiksuvad ja kus ma uusi laene välja ei anna.

Passiivne sissetulek

Mai neto (sissetulekust on maha arvutatud erinevad kulud, näiteks tehingutasud, mahakantud laenud jms.) passiivne sissetulek suurenes võrreldes aprilliga 1682€ ja oli 3090€. Portfelli väärtuse kasv (realiseeritud ja realiseerimata tulud miinus kulud) suurenes võrreldes aprilliga 1177€ ja oli 2580€.

mai

Portfelli varade jaotus

Portfelli varade jaotus mai lõpu seisuga oli järgmine.

Aktsiad 6.76%
SAB1L 6.76%
Raha 7.79%
EUR 7.78%
USD 0.01%
Võlakirjad 6.28%
Creditstar 6.28%
Omakapital 6.28%
Crowdestate 6.28%
Laenud 72.90%
Mintos 40.55%
Omaraha 26.78%
Crowdestate 2.62%
Bondora 2.53%
Moneyzen 0.23%
Estateguru 0.20%

Kommenteeri

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.