Hiljuti käisin ma külas Investeerimisraadiol, kus me Tauri ja Kristiga arutasime erinevate teemade üle. Muuseas rääkisin seal ka sellest, kuidas ma oma karjääri redelil olen siiani turninud ning kuidas ma ennast erialaliselt arendan ja harin.

Peale saadet sain saate kuulajatelt mõned täpsustavad küsimused selle kohta, et mida ma täpselt siis loen ja kuulan. Selle asemel, et kõigile eraldi vastata, panen postitusse selle info kirja. Alustuseks mainin ära, et need soovitused tulevad infotehnoloogia ja tarkvara arenduse spetsiifilised, kuna ma ise tegutsen selles valdkonnas, kuid põhimõtted on laiendatavad ka teistele erialadele.

Kui sul on saade veel kuulamata, siis saad teha seda siin:

Podcastid

Kui sa teed trenni, sõidad autoga või teed midagi muud, kus vaimselt väga keskenduma ei pea, siis on podcast üks parimaid võimalusi midagi muud tehes uut infot ammutada. Infotehnoloogia teemal kuulan ma järgnevaid:

https://softwareengineeringdaily.com/ – Väga suur valik podcaste erinevatel teemadel. Tavaliselt kutsub saatejuht saatesse mõne oma valdkonna või ettevõtte tipptegija, kus siis konkreetse teema üle arutatakse. Pole haruldane, kui saates käivad näiteks Facebooki, Google, Amazoni või mõne teise suure ja tuntud ettevõtte töötajad. Saates on käinud isegi paar Eesti tehnoloogiaettevõtte töötajat. Üldjuhul on tegu spetsiifiliste tehniliste teemadega, kuid vahel räägitakse ka pehmematel teemadel.

http://podcast.kuku.postimees.ee/saated/restart/ – Eesti keeles raadiosaade, kus räägitakse ka tihti IT’ga seotud teemadel. Sisu on üldiselt Eesti keskne ning ka külalised on üldjuhul Eestiga seotud. Teemad nii uudsed ja tehnilised pole, kuid aitab paremini kohaliku turu ja ettevõtete tegemistega kursis olla.

http://podcast.kuku.postimees.ee/saated/digitund/ – Ka eestikeelne saade, mis on eelnevatest saadetest IT’st kõige kaugem, kuna enamasti on teemadeks erinevate seadmete ja riistvaraga seonduv, kuid siiski on põnev ja avardab silmaringi.

Üritused

Nii nagu investeerides on tähtis suhelda teiste investoritega, on sama ka infotehnoloogia valdkonnas. Õnneks korraldatakse Eestis erinevaid teemakohaseid üritusi ja kokkusaamisi, mis üldjuhul on tasuta. Mina külastan nendest tavaliselt ainult ühte seeriat – DevClub. Tavaliselt toimub see kord kuus ning formaat on selline, et iga kord on 1-3 erinevat esinejat, kes räägivad mingil konkreetsel teemal. Iga teema vahel on ka väike paus, kus saab teistega jutustada ja tutvusi luua.

Kui sa ei viitsi või ei saa kohal käia või tahad vaadata, mis varem on seal räägitud, siis DevClubi kodulehel saad varasemaid osasid ka järgi vaadata.

Lisaks ma tean, et https://www.meetup.com/ lehel on ka terve hulk muid spetsiifilisemaid gruppe, mis aegajalt kohtumisi korraldavad. Ise ma nendele sattunud ei ole ja seega ei oska kommenteerida, kas see on kasulik või mitte.

Kui sul on ka soovitusi, kuidas erialaliselt ennast pidevalt arendada ja toimuvaga kursis olla, anna julgelt kommentaarides teada!

2 thoughts on “Kuidas mina ennast erialaliste arengutega kursis hoian

  1. Andres ütleb:

    Tere, kas IT teemalisi blogisid või uudisteportaale ka jälgid ja milliseid?

    1. Taavi ütleb:

      Tere Andres. Üldiselt ei jälgi konkreetseid portaale või blogisid. Tihti mõni töökaaslane või FB newsfeed viitab huvitavatele postitustele. Ühtegi sellist, mida pidevalt jäglida, pole ma siiani enda jaoks avastanud.

Kommenteeri

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.