Päikesetõus_Paukjärve_vaatetornistTere taas kõigile toredatele lugejatele. Kirjutan seda postitust, et anda teada ühest suurest muudatusest, seoses selle blogiga. Otsustasin lõpetada selle eksperimendi…

Õnneks mitte blogimise, vaid inglise keeles kirjutamise. Edaspidi kirjutan postitusi meie omas emakeeles ja aegamisi viin terve blogi üle eesti keelde.

Miks, inglise keel on ju tore?

On küll tore, aga eesti keel on toredam. Tegelikult oli mitu põhjust, toon mõned kaalukamad ka välja. Esiteks statistika ei valeta, nii 80% vähemalt loeb seda blogi Eestist. Teiseks, ma ei ole inglise keeles nii hea kirjutaja: see võtab palju kauem aega, ei oska kõiki mõtteid edasi anda, ilmselt on paljudel vigu nähes piinlik lugeda.

Mis saab edasi?

Kuna emakeeles kirjutamine on palju kiirem ja vabam, proovin lugejatele tuua postitusi veidi tihedamalt ja sisukamalt. Siiani olid sisuliselt kõik postitused tagasivaatavad kuuülevaated ning näpuotsaga ka kommentaare investeerimisteemaliste ja muude tegemiste kohta.

Siinkohal oleks paslik ka lugejaid üles kutsuda, teada andma, mis teemadel te lugeda tahate? Kasutada võib selleks kommentaariumi või siin blogis olevat kontaktivormi. Näiteks plaanin kirjutada lähiajal ühe postituse, kus vastan küsimustele enda kohta, mis mulle on aja jooksul saabunud. Kui kellegil on neid veel, siis võib julgelt teada anda.

Elagu finantsvabadus!

4 thoughts on “Otsustasin lõpetada selle eksperimendi

 1. rebane ütleb:

  Suurepärane otsus! Olen olnud selle blogi järjepidev jälgija ning leian, et sisukaid mõtteid emakeeles lugeda on hoopis teine tera. Jõudu, Taavi!

  1. Taavi ütleb:

   Tänud! Tõsi ta on, arvan, et annab uut jõudu juurde 🙂

 2. Taavi Pertman ütleb:

  Hea näha, et plaanid eesti keeles pihta hakata uue hooga. Inglisekeelseid blogisid on mõlema jala, käe ja mitme kulbiga segada. Eestikeelseid kõigest käputäis, nii et kindlasti heaks täienduseks.

  1. Taavi ütleb:

   Tänud 🙂 Tõsi ta on, kedagi ei huvita ilmselt väga ka mis Eestis toimub, peale eestlaste. Kuigi mõned lugejad on kes on välismaalt siia tööle tulnud, aga keelt veel ei oska.

Kommenteeri

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.