Sissejuhatus

Foto: Raigo Pajula

Eelmine kuu oli turgudel meeletu pidu ja ralli. Veebruari paistis silma hoopis peaparandamise ja külgsuunas loksumisega. Vaata ka allolevat graafikut. Sellel on toodud SP500 indeksi päevased hinnad. Näeme, et populaarne USA indeks langes 2.46%. Võrdluseks, minu portfell küll kasvas 0.55%, aga mitte varade hinna tõusu abil, vaid tänu rahavoo investeeringutele ning portfelli lisatud raha toel.

Üks meeldejääv sündmus veebruari kuus oli Investor Toomase Investeerimisklubiga LHV, kes on minu portfellis ka päris suure osakaaluga, külastamine. Saime piiluda LHV tegemiste telgitagustesse. Sain üritusel LHV kohta teada nii mõndagi uut, mille peale ma varem ise pole tulnud või tähele pannud, mille peale tekkis suurem isu sinna juurde investeerida. Muide, ma panin kirja põnevamad faktid, mis mulle üritusest meelde jäid. Kui tahad neid vaadata, siis piilu minu Instagram’i profiili pinned story’de alla.

Samuti saime kokku oma investeerimise sõpradega, keda Äripäev kutsub hellitavalt “Tarkade klubiks” - mängisime pokkerit, arutasime maailma asjade üle ning tutvusime ühe väga põneva uue fondiga, mille tiimi hulgas on üks meie sõpruskonna liige. Ühesõnaga oli väga meeleolukas üritus, varsti jälle!

Muus osas oli kuu rahulik ja unine - nagu veebruarid kipuvad tavaliselt olema. Kogusin viisakalt laenude ja võlakirjade intresse ning tegin ka mõned investeeringud. Nendest ja numbritest täpsemalt kirjutan ma allpool, tasulises osas.

Portfelli muutus

Passiivne sissetulek Portfelli väärtus Tootlus
Tulemus
+2368€
+486€
+0.55%
Muutus
+669€ (+39.40%)
-98%
-3.04
  • Passiivne sissetulek: Raha dividendidest, intressidest, üüridest, optsioonide müügist. Summast on maha arvutatud erinevad tehingutasud, mahakantud laenud jms.
  • Portfelli muutus: Kui palju portfell kuu jooksul kasvas või kahanes. Sisaldab nii passiivset sissetulekut, varade väärtuse muutust, aga ei sisalda uut lisatud või portfellist välja võetud raha.
  • Tootlus: Portfelli kuu tootlus, kasutades NAV meetodit. Tootluse muutus on toodud protsendipunktides.

Passiivne sissetulek

0
Intressitulu
0
Dividenditulu
0
Optsioonide müük
0
Muu

Veebruari passiivne sissetulek tõusis jaanuariga võrreldes. Peamiselt selle pärast, et see kuu laekusid Credistari võlakirja intressid, mida makstakse kord kvartalis.

Sel kuul dividendi tulu puudus, loodetavasti järgmine kuu laekub neid rohkem. Samuti on väiksem optsioonide müügist tulnud tulu. Seda selle pärast, et ma ei suutnud häid optsioonide müügi kohti leida. Ega ma turul väga aktiivne tegelikult ei olnud ka.

Portfelli väärtus

Varade väärtused väga palju ei muutunud. Turud olid päris rahulikud. Enamik aktsiaid siiski kukkus, aga õnneks suutsid paar suuremat tõusjat need kukkumised ära nullida ning portfelli varade kasv siiski jäi positiivseks.

Suurimad tõusjad

Väärtuse tõus vähemalt 500€

Suurimad langejad

Väärtuse langus vähemalt 400€

Kas tahad nõu, tuge, motivatsiooni?

Kui soovid üksi, kaaslasega või sõbraga/sõbrannaga privaatset nõustamist või konsultatsiooni, siis piilu teenuste lehele. Pakun seda teenust piiratud mahus. Peamiselt teen seda selleks, et aidata teisi ning anda edasi oma teadmisi. Samas tahan ise sellest protsessist ja teistelt uusi teadmisi ning ideid õppida.

Teenused

Portfelli jaotus

Järgnevalt toon välja olulisemad tehingud mis ma viimase kuu jooksul tegin. Kui soovid tehingu kohta lugeda põhjalikumat analüüsi (hüpotees, portfellistrateegija jms.), siis tule hakka OTR Uudiskirja lugejaks ning saad vaadata kõiki numbreid ja põhjalike arutelusid.

  • Märkisin Bigbank AS võlakirju
  • Ostsin Ignitise aktsiat
  • Tegin optsioonitehinguid TQQQ ja VIRT positsioonidega.
Nimi Osakaal
Aktsiad
40.65%
LHV Indeks 2 Sammas
7.15%
Muud üksikaktsiad ja etf'id
6.49%
LHV Indeks 3 Sammas
4.23%
LHV Pank
3.59%
Šiaulių Bankas
3.45%
Swedbank
3.17%
Federal Realty Investment Trust
1.94%
Berkshire Hathaway
1.94%
Ignitis Group
1.93%
Wise
1.67%
Coop Pank
1.64%
ProShares UltraPro QQQ
1.21%
Hepsor AS
1.21%
Baltic Horizon Fund
1.03%
Võlakirjad
24.07%
Planet42 Võlakiri
12.89%
Creditstar võlakiri
5.96%
Omaraha
2.20%
Bigbank AS
1.92%
Muud
1.09%
Iduettevõtted
21.02%
Planet42
14.71%
Muud idud
4.80%
Chaga OÜ
1.69%
Raha
7.56%
Euro
6.84%
Muud valuutad
0.72%
Noteerimata ettevõtted
4.99%
Liven
2.69%
Cleveron
2.31%
Krüpto
1.52%
Bitcoin
1.00%
Bitcoin
0.52%

Lõppsõna

Kuidas sinul veebruar läks või sul tekkis mõni küsimus? Anna julgelt kommentaarides või mulle privaatselt kirjutades teada. Kui sa soovid lugeda minu detailset kuukokkuvõtet, kus on kirjas kõik numbrid, põhjendused, teesid, ideed ja mõtted, siis hakka OTR Juttude uudiskirja tellijaks.

One thought on “Veebruar 2023 portfelli ülevaade – pohmell peale pidu!

  1. Roland Tars ütleb:

    Viska portfellist suur kaotaja välja: BHF

Kommenteeri

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.