Mõni päev tagasi kirjutas Äripäev artikli minu Äripäeva raadiole antud invetervjuu põhjal, kus lugejale võis ekslikult jääda arusaam, et paari aastaga on võimalik jõuda 50€ kuusissetulekult 5000€ni. Nagu ka tegelikult järgmises peatükis olevalt graafikult on näha, siis see 5000 oli lihtsalt erakorraline kuu ja võrreldes eelnevate ja järgneva kuuga oli vahe pea 2 kordne. Üldiselt on enamikul passiivsetel ühisrahastuse poole kaldu olevatel investoritel üsna stabiilne kuu sissetulekm, aga kuna mina kasutan ka aktiivseid strateegiaid, siis on tootlus ka kõikuv.

Augustis vähendasin ma oma ühisrahastuse positsioone. Omarahas kandsin raha välja nagu varem, kuna intressid pole seal tõusma hakanud ja raha välja ei lähe. Mintoses on samuti cashbacki kampaania läbi ning hetkel veel intressid madalad. Samuti keelas Mintos ära scriptide/robotite kasutamise järelturul, seega see strateegia kadus ka ära. Minu teada tegutseb seal turul siiski veel omajagu investoreid, kes roboteid kasutavad, mina lihtsalt ei tahtnud riskida konto sulgemisega. Õnneks lubasid nad lähiajal teha uuenduse, kus automaatpakkujaga saab investeerida ka järelturul, siis kaob botide kasutamise mõte ja eelis ära.

Tegin lisaks ühe otseinvesteeringu ühte ettevõttesse, soetasin veidi juurde SAB1L aktsiaid. Hüpoteesiks on see, et turg alahindab panga laenu konventeerimise mõju.

Passiivne sissetulek

Augusti neto (sissetulekust on maha arvutatud erinevad kulud, näiteks tehingutasud, mahakantud laenud jms.) passiivne sissetulek vähenes võrreldes juuni kuuga -2762€ ja oli 2373€. Portfelli väärtuse kasv (realiseeritud ja realiseerimata tulud miinus kulud) suurenes võrreldes juuni kuuga -2415€ ja oli 2685€.

Portfelli varade jaotus

Portfelli varade jaotus augusti lõpu seisuga oli järgmine.

Aktsiad8.13%
SAB1L8.13%
Sularaha14,79%
EUR14,78%
USD0.01%
Võlakirjad6.39%
Creditstar6.39%
Muu6.39%
Laenud64.30%
Mintos38.95%
Omaraha23.89%
Bondora0.69%
Crowdestate0.38%
Moneyzen0.22%
Estateguru0.18%

Kommenteeri

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.