Olgu alustuseks öeldud, et pealkirjas lubatud portfelli loomiseks peab olema omajagu õnne, aega ning veelkord õnne (kusjuures ilmselt vähem, kui on vaja loto peavõidu saamiseks), samuti on tegu punase, mitte rohelise portfelliga. Samas on teine lause pool, riskivabalt, selle juures täiesti tehtav. Loe kindlasti kogu postitus läbi ja pigem võta seda meelelahutusliku postitusena!

Faktid ja strateegia kirjeldus

  • Kõigepealt on sul vaja uut Bondora kontot, mille sa pead registreerima kasutades soovituskoodi: BO1716K6 (peaks piisama, kui kasutad ka seda linki). Liitudes selle lingi abil, saad sa Bondora käest 5€ puhtalt oma kontole – siit tuleb ka riskivabaduse osa – oma raha pole vaja alla panna.
  • Järgmiseks, kui sul konto on olemas ja 5€ ka kontol vedelemas, pead sa minema Bondora järelturule. Järelturult on sul vaja otsida punaseid laene, mis on pandud müüki -99% ja -90% vahel. Ehk iga kulutatud 1€ pealt saad sa 100€ kuni 50€ punast põhiosa. Ehk viieka pealt võid saada 500€ kuni 250€ punases põhiosa.
  • Pane tähele, et alla -99 kuni -91 % laene on järelturult väga raske leida, need ostetakse API kaudu üsna kiirelt kokku, aga postituse kirjutamise hetkel oli saada -90% allahindlusega laene küll. Oluline on siinkohal, et igasugust punast laenu ei tasu osta. Selle kohta järgnevates punktides.
  • Kindlasti tuleb vältida laene, mis on Bondora poolt maha kantud, ehk “Write off” staatuses. On ka erandeid, aga peaaegu mitte kunagi ei maksa sellised laenud sentigi enam tagasi. Kui leiad laenu, millel viimane tagasimakse on tehtud peale “Write off” staatuse omandamist, siis selline võib isegi toimida.
  • Ideaalis peaksid korjama selliseid laene, mis vähemalt natukenegi tagasi maksnud, ideaalis isegi punases olles. Nii välistad sellised laenud, mis on võetud inimeste poolt, kes ei kavatsenudki kunagi tagasi maksta.
  • Lisaks punasele põhiosale saad sa koos laenuga peaaegu alati kaasa ka hunnikus intressi ja viivise võlga. Tihti kohus tühistab viivised ja vahel ka osa intressist, kuid leidub ka selliseid laenajaid, kes viisakalt kogu võla lõpuks kinni maksavad. Piisab kui mõni üksik seda teeb – tulu on tihti korralik.
  • Pead arvestama, et ilmselt suur osa punaseid ilmselt ei maksa 1-2a jooksul sentigi tagasi, aga vahest on õnne ja võid juba paari nädala jooksul tagasimakse saada. Viimasel ajal on Bondora suutnud oma võlamenetlust kiiremaks ja automaatsemaks muuta.
  • Pea meeles ka seda, et peaaegu alati võtab Bondora 30% sissenõutud summast “teenustasudeks” ära ning vahest kirjutab ka arusaamatu summa lihtsalt maha.
  • Kindlasti peale seda postitust on neid punaseid laene raskem leida, aga 5€ kulub kiirelt, nii et nii mõnelegi võiks midagi jätkuda.

NB! Ma ei ole kindel kas Bondora lubab üldse seda 5€ järelturul kasutada, kuna ei ole ise uut kontot luua proovinud.

Tõestus (arvutused)

All pool on toodud graafik, mis eeldab, et suudad järelturult osta -90% punaseid laene ja iga kuu suudad 2% põhiosast tagasimaksetena tagasi saada. Reaalselt on 2% julgelt ülepakutud, kuid õnne korral (keegi maksab kogu laenu tagasi, saad osa või kogu kogunenud intressist ja/või viivisest tagasi), võib see olla isegi tehtav.

Ideaalsetel tingimustel võiks aasta lõpuks olla vähemalt pea 5000€ portfell – mis on küll punane, aga võiks 12ndal kuul juba 69€ sisse tuua.

Olen ka ise aegajalt ostnud allahindlusega laene ja järgnevalt on toodud minu enda punaste laenude tootlus. Ma täpselt muidugi ei tea, paljud sellest on järelturult ostetud allahindlusega laenud ja palju neist on algselt rohelised laenud, mis on läinud punaseks.

M.O.T.T

Mis mõtted tekkisid, kas proovid ära või on see maha visatud aeg?

NB! Tegu ei ole investeerimissoovitusega. Kui isegi kavatsed seda strateegiat katsetada, siis ma ei soovita selleks oma raha kasutada, vaid katsetada seda Bondora poolt antud 5€, mille saad, kui lood uue konto soovituslingi kaudu.

8 thoughts on “Kuidas luua Bondoras aastaga 5000€ (punane) portfell, riskivabalt

  1. rahapoiss ütleb:

    Kuidas teenida 5% oma sõprade investeeringutelt, riskivabalt.

    1. Taavi ütleb:

      Eeldusel, et Bondora maksab soovitusraha pealt üldse, siis oleks 5% 5€ pealt 0.25€ 🙂
      Ilmselt maksavad nad ainult portaali kantud raha pealt, aga mina enda raha sinna kanda ei soovitaks!

  2. Toomas ütleb:

    Kuidas sa neid 90-99 protsendiseid punaseid järelturult otsid?

  3. maus ütleb:

    10.05.2017 ostsin huupi puht eksperimendi mõttes paki punaseid 90% allahindlusega hinnaga 16,26 €. Pakk sisaldas 34 laenuosa, millest 17 Hispaania, 14 Soome ja 3 Eesti laenu.
    Tänaseks (14 kuuga) on tagasimakseid teinud 10 laenajat kogusummas 2,94 ehk 5 aasta pärast jõuaksin nulli :D.
    Veidi süvenedes oleks aga asjal jumet, sest maksnud on KÕIK eestlased, pooled soomlased ja MITTE ÜHTEGI hispaanlast.
    Seega, miks mitte, võiks sinu strateegia olla igati edukas.

    1. Taavi ütleb:

      Kas sa vaatasid ka, kas mõni neist on/oli writeoff staatuses ka?

  4. maus ütleb:

    Vaatasin, kahjuks tagantjärele. Paar tükki vist oli.

    1. Tauri ütleb:

      Ma investeerisin Bondora vea tõttu paljudesse Hispaania HR laenudesse 2016. aasta veebruaris. Tänaseks on mõned hispaanlased hakanud isegi tagasimakseid tegema 🙂

Kommenteeri

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.