Tere lugeja!

Viimasest ülevaatest on möödas juba liiga palju aega – vahele on jäänud lausa veebruari ja märtsi toimetamised. Ausalt öeldes, ega palju ei olegi muutunud. Portfell ise on sisuliselt sama koha peal, üks kuu tõuseb ja teine kuu langeb. Siiski, püüan selles postituses siiski anda ülevaate sellest, mida vahepealse aja jooksul portfellis teinud olen.

Turgudel, nagu sellele aastale kombeks, valitseb korralik segadus. Kasvuaktsiad kukuvad, väärtusaktsiad enam-vähem hoiavad hinda ning energeetika (eelkõige gaas ja nafta, kuigi ka elektriga seotud instrumendid) kasvavad. Kahjuks minu portfellis on just need kasvuaktsiad koos krüpto positsioonidega kõige suuremat peavalu valmistanud. Aga täpsemalt sellest siis all pool.

Muus osas on aasta algus olnud ka muutuste rohke. Vahetasin töökohta, olen teinud vedi freelance töid (tarkvara auditeid, aidanud veebipoode parandada jms.) tahtsin maatükki osta (ei leidnud), plaanin suvel maja ehitada, inflatsioon on meeletu… ah, tavalised teemad.

Passiivne sissetulek

Kuu passiivne sissetulek (sissetulekust on maha arvutatud erinevad kulud, näiteks tehingutasud, mahakantud laenud jms.) tõusis võrreldes eelneva kuuga 590€ ja oli 3805€. Millest 1516€ olid intressid Omarahast, Mintosest ja Planet42 antud laenust. Omakorda 1762€ laekus dividendidest. Ülejäänud 527€ moodustas aktsiate ja optsioonidega kauplemine ja tulu mahakantud laenude taastumisest.

Portfelli absoluutväärtus kahanes umbes -4197€. Suurimad langejad olid Bitcoini ja teiste krüptovaluutade positsioonid, Wise-, Šiaulių- LHV aktsiad, pensioni fondid. Märkimisväärse tõusu tegid Swedi aktsiad (tänu madalale võrdlusbaasile), Barking, Enefit Green.

Tootlus

Portfell on selle aasta algusest langenud umbes 3.13%, samal ajal on S&P 500 langenud 9.78%. Samas 1a võrdluses jääb minu portfell indeksile juba alla.

All pool on näha ka 1a võrdlus graafikul.

Portfelli jaotus

Eelneva kolme kuu jooksul toimusid portfellis järgmised muudatused:

  • Müüsin maha kõik O (Realty Income Corp) ja osa FRT (Federal Realty Investment Trust) aktsiaid, kuna kartsin, et intresside tõus USAs võib nende rahavoogusid negatiivselt mõjutada. Praeguse seisuga oli tegu hea otsusega, kuna mõlema hinnad on pärast müüki omajagu kukkunud.
  • Olen suurendanud Hepsori osakaalu, kuna IPO järgselt müüsin kogu positsiooni maha ning plaanisin madalamalt vaikselt soovitud kogust püüdma hakata. Tänaseks on peaaegu kogu soovitud positsioon käes. Keskmine hind võiks olla veidi madalam, aga mis seal ikka kurta.
  • Olen suurendanud ka Ignitise ja Enefit Greeni osakute arvu. Tegu on puhtalt energeetika sektori peale panustamisega. Loodetavasti see sektor nii palju ei kuku kui kasvuaktsiad ja pakuvad keerulisel ajal head tootlust. Vaadates, mis maailmas toimub, siis tõenäoliselt nii ka läheb. Ignitis on eriti odav hetkel. Seda plaanin veel juurde osta, et soovitud kogus täis saada. Kui Enefit Greeni ka odavamalt saaks, võtaks seda ka juurde.
  • Ostsin juurde veidi Microsofti ja Google aktsiaid. Kasvuaktsiatesse on küll hetkel ohtlik panustada, aga tegu on kahe suure hiiglasega, mida tahaks portfellis omada, siis plaaningi vaikselt, jupi kaupa positsiooni suurendada.
  • Müüsin Mintoses maha kõik oma Credistari laenud ning andsin saadud raha Planet42’le 10% cashbacki ja kõrgema intressiga laenuks. Päris hea diil!
Aktsiad34.15%
2 pensioni sammas6.57%
LHV Pank3.99%
3 Pensioni sammas (Indeks)3.51%
Swedbank2.89%
Siauliai pank2.67%
Federal Realty Investment Trust2.22%
Berkshire Hathaway2.14%
Hepsor1.37%
Wise1.13%
Ignitis1.11%
Muud6.58%
Iduettevõtted21.73%
Planet4213.45%
Parcelsea2.00%
Chaga1.72%
Bikeep1.38%
Snabby1.36%
Silen1.03%
Ampler0.78%
Võlakirjad20.61%
Planet4213.41%
Credistar6.20%
Iutecredit1.00%
Krüpto6.82%
Bitcoin4.61%
Muud2.21%
Mitteavalikud ettevõtted5.74%
Cleveron3.30%
Liven2.44%
Laenud5.61%
Omaraha4.03%
Mintos1.44%
Muud0.14%
Raha5.34%
EUR4.46%
USD1.09%
Muud-0.21%

Kas sul tekkis küsimusi või hoopis oleks tore kuulda, kuidas sinu portfellil on selle aasta jooksul läinud. Kirjuta julgelt kommentaaridesse või otse mulle!

Edukaid investeeringuid!

NB! Kes tahab matkama tulla ja investeerimise juttu ajad, siis siin on võimalus. Klikka pildile ja loe Facebooki eventi!

Days
Hours
Minutes
Seconds
Matk on juba läbi!

Kommenteeri

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.